Arbeidsovereenkomsten
Het startpunt van een arbeidsrelatie is natuurlijk de arbeidsovereenkomst. Sta je op het punt om een nieuwe werknemer aan te nemen, dan heb je verschillende keuzes: een oproepcontract, een contract voor bepaalde tijd of toch een vast dienstverband.
Wat moet er allemaal in een schriftelijke arbeidsovereenkomst staan? Is het bijvoorbeeld verstandig om een concurrentiebeding met de medewerker af te spreken? Hilde legt je graag de voor- en nadelen van de verschillende opties uit.
Misschien vraag je je af of een schriftelijk contract wel altijd echt nodig is. Bijvoorbeeld voor die student die oproepkracht is of voor medewerker die al 20 jaar zonder schriftelijke overeenkomst bij je werkt. Het antwoord van Hilde is heel duidelijk: ja!
Een goede arbeidsovereenkomst zorgt ervoor dat de onderlinge afspraken helder zijn, wat laten een hoop discussies kan voorkomen. Hilde kan een model arbeidsovereenkomsten opstellen, toegespitst op jouw branche en bedrijf.
Het arbeidsrecht staat nooit stil en verandert continu. Heb je jaren geleden eens een arbeidsovereenkomst laten opstellen? Je kunt deze door Hilde laten beoordelen. Zo weet je zeker dat de arbeidsovereenkomsten nog up-to-date zijn.
Wijzigt de functie van een werknemer of maak je andere nieuwe afspraken? Kijk gelijk naar de hele arbeidsovereenkomst. Vaak is deze verouderd. Dit is een goed moment om alle actuele afspraken weer goed vast te leggen.
Ook adviseert Hilde je over diverse reglementen en protocollen, zoals het arbeidsvoorwaardenreglement, personeelshandboek, verzuimprotocol, studiekostenregeling, bedrijfsautoreglement, afspraken over thuiswerk, een protocol en klachtenregeling ongewenst gedrag etc.
Kortom, voor elke vraag over de inhoud en het up-to-date houden van je arbeidscontracten en bedrijfsregelingen ben je bij NIVOX Arbeidsrecht aan het juiste adres!