Familierecht

ADVOCAAT ECHTSCHEIDING ZOETERMEER

Woon je in Zoetermeer of omstreken, ga je scheiden en ben je op zoek naar een toegankelijke en deskundige advocaat?

Marina, advocaat echtscheidingen in Zoetermeer, helpt jou om de scheiding goed en snel te regelen.

Verreweg de meeste mensen komen in aanraking met het familierecht vanwege een echtscheiding, een zeer ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven. Een scheiding brengt verdriet, onzekerheid en grote veranderen met zich mee. Weet je niet wat je te wachten staat? Heb je behoefte aan iemand die je echt begrijpt en met jou op zoek gaat naar wat nodig is zodat je met vertrouwen kunt bouwen aan een nieuwe toekomst?

Ik help én coach jou door het hele scheidingsproces heen. We maken eerst uitgebreid kennis en daarna maken wij samen een plan van aanpak. Als advocaat communiceer ik in ‘normale’ taal en laat ik zeker het juridische jargon achterwege. Na ons intakegesprek hebben wij samen een concreet tijdspad uitgestippeld en weet je precies wat je te wachten staat.

Ik ben mij ervan bewust dat een scheiding een ingrijpende gebeurtenis is. Daarom haal ik alles uit de kast om ervoor te zorgen dat je met vertrouwen kunt bouwen aan een nieuwe toekomst, en weer gelukkig kunt zijn.  

Hoe ziet jouw scheidingstraject eruit?

Veel mensen maken maar 1 of 2 keer in hun leven een echtscheiding mee. Het is dus geen alledaagse kost en gelukkig maar. Dat betekent alleen wel dat je vaak niet weet waar je moet beginnen. Op internet is vaak heel veel informatie te vinden en eigenlijk zie je door de bomen het bos niet meer. Ik neem je daarom aan de hand mee en vertel jou, in makkelijke en begrijpelijke taal, direct waar je aan toe bent.  

Tijdens onze eerste kennismaking bespreken wij wat voor jou belangrijk is en hoe we datgene kunnen bereiken wat je graag wilt. Ook bespreken wij hoe lang alles gaat duren en hoeveel jouw scheiding gaat kosten. Zo heb je op de eerste afspraak al helder wat je te wachten staat. Dat geeft vaak rust.

Ik ben een voorstander van zaken in onderling overleg goed regelen. Mijn ervaring is dat een onderling gevonden oplossing beter en meer structureel van aard is. Zeker als je minderjarige kinderen hebt, is het belangrijk om samen tot een ouderschapsplan te komen.

Wat ik vaak hoor is dat mensen denken dat het meteen een ‘vechtscheiding’ wordt als ze een eigen advocaat inschakelen. Dat is juist niet zo. Als advocaat probeer ik in echtscheidingen altijd alles in onderling overleg te regelen. Vaak plannen we dan een gesprek in met de andere advocaat en jouw ex-partner. In de meeste gevallen lukt het om de echtscheiding op korte termijn in onderling overleg te regelen en een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan op te stellen. Daarmee voorkom je een procedure bij de rechtbank.

Mocht dit niet haalbaar zijn, dan bewandelen we de weg van een procedure in de rechtbank.

Ik span mij in ieder geval tot het uiterste in zodat jij na de scheiding weer rustig en met vertrouwen jouw leven kunt opbouwen.

Gratis kennismakingsgesprek?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende scheidingsadvocaten in Nederland. Via internet krijg je vaak een indruk van de advocaat, maar hoe fijn is het als je even langs kunt komen voor een kopje koffie zodat we even kunnen kennismaken?

Ik bied altijd een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek aan van een half uurtje. Tijdens dit kennismakingsgesprek kan ik je meteen vertellen wat je allemaal te wachten staat, hoe lang alles gaat duren en hoeveel jouw scheiding ongeveer gaat kosten.

Woont je in het  buitenland of ben je niet in de gelegenheid om langs te komen op kantoor? Geen probleem, dan plannen we een online kennismakingsgesprek in.

Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek

Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek

Scheiden met kinderen

Hebben jullie minderjarige kinderen? Dan is het belangrijk om een goed en duidelijk ouderschapsplan op te stellen.

Veel pijn en verdriet dat kinderen ervaren tijdens een scheiding kan namelijk worden voorkomen als ouders samen een ouderschapsplan maken en zich aan de afspraken houden. Als ouder kun je vaak praten met vrienden of familie, je boosheid en verdriet uiten. Maar voor kinderen werkt dit anders. Ze praten niet graag over de scheiding van hun ouders en houden vaak hun gevoelens binnen.

Om de traumatische effecten op kinderen te beperken, is het belangrijk om conflicten en vechtscheidingen te voorkomen. Dit geldt ook voor het leven na de scheiding, want het is niet alleen een nieuw begin voor de ouders, maar ook voor de kinderen. Een frisse start zonder traumatische ervaringen is wat iedereen voor  zijn kinderen wil.

Als advocaat besteed ik uitgebreid aandacht aan de kinderen. Het is belangrijk om een goed en helder ouderschapsplan op te stellen zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is.
Een voorbeeld van zo’n ouderschapsplan kun je hier downloaden. Er moet bijvoorbeeld een zorgregeling worden opgenomen in het ouderschapsplan. Ook moet worden vastgelegd hoe jullie de kosten van de kinderen gaan verdelen. In het ouderschapsplan wordt ook opgenomen hoe jullie als ouders belangrijke beslissingen gaan nemen voor en over jullie kinderen. Belangrijke beslissingen zijn bijvoorbeeld: de schoolkeuzes, verhuizingen of medische beslissingen.

Jullie kunnen uiteraard heel ‘basic’ of zo uitgebreid als jullie willen het ouderschapsplan inrichten.

Scheiden met kinderen is emotioneel gezien niet makkelijk, maar met de juiste hulp komt iedereen er bovenop. Er is dus geen reden om je zorgen te maken. Indien nodig, schakelen we de hulp in van een kindertherapeut.

Echtscheidingsconvenant

Bij een echtscheiding is het belangrijk om goede financiële afspraken te maken. Het huwelijk, maar ook de echtscheiding is namelijk een van de duurste contracten die je sluit in je leven. Laat je dus goed voorlichten.

Alle financiële afspraken staan in een echtscheidingsconvenant. In het echtscheidingsconvenant worden verschillende vragen beantwoord zoals:

  • We hebben samen een koophuis en gaan scheiden, wie blijft er in de woning wonen en wat gebeurt er met de overwaarde?
  • Hoe ziet onze financiële situatie eruit na de scheiding?
  • Hoe worden onze inboedelgoederen verdeeld?
  • Is er recht op partneralimentatie en hoe hoog wordt die partneralimentatie dan?
  • Wat gebeurt er met onze pensioenen?

Het antwoord op deze vragen hangt af van het type huwelijk dat jullie hebben. Mogelijk zijn jullie getrouwd in gemeenschap van goederen, of bijvoorbeeld de (nieuwe) beperkte gemeenschap van goederen, of hebben jullie huwelijkse voorwaarden opgesteld bij de notaris.

Wij zullen zorgvuldig stilstaan bij alle financiële afspraken die gemaakt worden.

Ik werk verder nauw samen met andere specialisten zoals een fiscalist, een accountant en een notaris, waardoor het maximale resultaat wordt bereikt.

Als er een onderneming in het spel is, bijvoorbeeld een eenmanszaak of een BV, kan dit ook een onderdeel zijn van het echtscheidingsconvenant, afhankelijk van de opgestelde huwelijkse voorwaarden en hun inhoud. Dit vereist vaak specifieke aandacht om een eerlijke en haalbare oplossing te vinden.

Vanwege mijn jarenlange ervaring op het gebied van echtscheidingen, zorg ik ervoor dat alle financiële regelingen gedetailleerd en goed worden vastgelegd. Indien nodig, werk ik samen met een fiscalist en/of accountant. De bestaande boekhouder speelt vaak ook een belangrijke rol als er sprake is van een scheidende ondernemer.

Wie is Marina?

Deskundig, betrokken en daadkrachtig

Ik ben gespecialiseerd in (internationale) echtscheidingen en alle facetten rondom scheidingen, zoals het afwikkelen van huwelijkse voorwaarden, het verdelen van de gemeenschap van goederen en het maken van alimentatieberekeningen voor onder meer ondernemers en expats. Mijn bijzondere interesse gaat uit naar meer complexe scheidingen en grensoverschrijdende internationale vraagstukken.

Heb je behoefte aan een toegankelijke, open en deskundige advocaat of mediator? Dan ben je bij mij aan het goede adres. ‘One size fits all’ staat niet in mijn woordenboek. Ieder mens is uniek en elke scheiding vereist een andere aanpak. Door goed naar mijn cliënten te luisteren kom ik er snel achter wat mijn cliënten willen en waar zij behoefte aan hebben. Bovendien ben ik erg betrokken bij mijn cliënten. Ik bouw snel een band op wat de samenwerking met mijn cliënten ten goede komt.

Ik adviseer mijn cliënten niet alleen op juridisch gebied, ik begeleid hen ook tijdens moeilijke periodes. Hierdoor zet ik mijn cliënten weer in hun kracht waardoor ze in staat zijn betere beslissingen te nemen. Door samen te werken met een vast team van andere deskundigen zoals een accountant, fiscalist, kindertherapeut en psycholoog bereik ik het maximale resultaat voor mijn cliënten.

Ik ben meertalig en kan jou tevens bijstaan in het Kroatisch, Servisch, Bosnisch, Engels en Nederlands.

Contactgegevens advocaat echtscheiding Zoetermeer

Gesprekslocatie advocaat echtscheiding Zoetermeer

Zoetermeer, Pijnacker, Bergschenhoek, Den Haag, Berkel en Rodenrijs, Leidschendam, Hazerswoude Dorp.

Crown Business Center

Boerhaavelaan 40 2713 HX

Zoetermeer

Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek