Dag van de scheiding: win informatie in over echtscheidingsmediation!

Wist u dat al op 15 september 1796 de allereerste echtscheiding in Nederland werd uitgesproken? En wist u dat in Nederland jaarlijks 35.000 huwelijken eindigen in een echtscheiding? Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat één op de drie getrouwde stellen gaat scheiden.

Om aandacht te vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen vindt vrijdag 15 september de jaarlijkse Dag van de Scheiding plaats. Advocaten en Mediators die aangesloten zijn bij De Nederlandse Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) openen die dag hun deuren om informatie te geven over scheiden.

Mediation bij scheiding

Scheiden is voor de meeste mensen een stressvolle en onoverzichtelijke periode. Indien u overweegt om te scheiden dan is het verstandig om tijdig informatie in te winnen en u te oriënteren over de gevolgen van een mogelijke scheiding. U krijgt dan een beter beeld van wat u te wachten staat en hoe uw verdere toekomst na echtscheiding er uit kan zien. Het is daarbij belangrijk dat u een echte deskundige raadpleegt, die antwoord kan geven op diverse vragen  onder meer:

  • Hoe gaat het verder met de kinderen?
  • Hoe ziet mijn financiële plaatje er na de scheiding uit?
  • Kan ik mijn bedrijf voortzetten?
  • Kan ik in het huis blijven wonen?
  • Houd ik nog pensioen over?
  • Hoe zit het met alimentatie?

Met de antwoorden op deze vragen en informatie van een gespecialiseerd echtscheidingsmediator kunt u een beter beeld krijgen van uw toekomstige situatie. Ter voorkoming van onnodige escalatie adviseren wij u om niet te lang te wachten met het raadplegen van een advocaat. In een vroeg stadium behoort echtscheidingsmediation namelijk vaak nog tot de mogelijkheden.

Hulp bij scheiden

Er zijn meerdere trajecten mogelijk om een relatie af te sluiten. Echtscheidingsmediation is hierbij de snelste en de beste manier. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.

Gratis kennismakingsgesprek

Als u overweegt om uit elkaar te gaan bent u vrijdag 15 september van harte welkom tussen 09.00 en 17.00 uur bij ons op kantoor aan de Boerhaavelaan 40 in Zoetermeer, kom gerust deze dag langs om vrijblijvend en kosteloos kennis te maken met onze scheidingsmediator. Wij kunnen u dan inzicht geven in de stappen die genomen moeten worden voor een goede afwikkeling van uw scheiding en kunnen de mogelijke trajecten met u bespreken. Wij kijken samen met u naar uw wensen en mogelijkheden, zowel in praktisch als juridisch opzicht. Uw belangen dienen als uitgangspunt voor de bepaling van het behandeltraject en de verdere aanpak van uw zaak.

U bent van harte welkom bij ons op kantoor!

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Stuur dan een e-mail naar maric@nivox.nl of bel naar 06-42239861. U kunt ook gerust een WhatsApp berichtje sturen naar 079-7470259.